Over ons

Wij gaan voor een goede service en top kwaliteit producten!

Toba Specialiteiten is als idee begonnen door Toine van Bakel. De naam zegt het al het is zijn eigen voor en achternaam die afgekort gecombineerd zijn, hieruit ontstond ToBa!

In 1985 begon Toba Specialiteiten in Eindhoven op de Marconillaan aan huis. De voornamelijke klanten waren slagerijen en delicatessenzaken, maar al snel groeide Toba verder. Er werden steeds meer producten besteld en verkocht en uiteindelijk was het tijd om te verhuizen aangezien er meer ruimte nodig was voor de zaak. Toba vertrok naar Veldhoven met een koeling achterin de tuin en huurde nog een plek in Riethoven voor een extra opslag ruimte en kantoor. Zo groeide Toba steeds verder uit tot een complete horeca groothandel. Met toen als specialiteit vooral de saté’s, salades en het uitgebreide tafelzuren assortiment.

In 1999 verhuisde Toba weer naar een huis met bedrijfspand eraan vast, waardoor er nog meer ruimte kwam om met meer producten uit te breiden. Dat is nu nog steeds het huidige adres op de Dorpstraat 114a in Veldhoven. Meer snacks, verse producten, groente en fruit, frisdranken, bierfusten, Delifrance, Verhoeven broodjes, sauzen, salades, indiaanse producten noem maar op Toba is tegenwoordig van alle markten thuis. Ook kwam hierbij nog een eigen party service dienst, want van een feestje houd Toba wel. Het verhuren van mobile barren en koelingen. Met keuze uit verschillende biersoorten en zelfs nog een goedkoper alternatief namelijk: Horecabier.

Inmiddels is Toba Specialiteiten een begrip in Veldhoven. Waar de service hoog is en de klant koning is.

Een complete groothandel in levensmiddelen.